Sarracenia decline


DCallan
 Share

Recommended Posts

Hi everyone.

Does anyone know what could be causing one of my sarracenia pots to be putting on poor bendy growth right now. The two pots in the picture are exactly the same flava type that I devided in January 2020. They are watered from the same water source and recieved the same amount of light.it didnt do great last year either.20210603_155325.thumb.jpg.e9a0696120a8915e69ef9f6d4372ddf0.jpg

Edited by DCallan
Link to comment
Share on other sites

I have this on a few of my plants as well. So, if you find out what causes it I'd be very interested!

I've always thought it was the result of some pest - aphids or thripps etc. but I don't know for sure. ATM I'm drenching my plants with bug kiiler after quarantining. Doubt I'll know this works until next year though. Other possible reasons could be rhizome rot or in the worst case, a virus (hopefully not but I don't know how to tell).

Best of luck.

Link to comment
Share on other sites

On 6/3/2021 at 7:13 PM, linuxman said:

I have this on a few of my plants as well. So, if you find out what causes it I'd be very interested!

I've always thought it was the result of some pest - aphids or thripps etc. but I don't know for sure. ATM I'm drenching my plants with bug kiiler after quarantining. Doubt I'll know this works until next year though. Other possible reasons could be rhizome rot or in the worst case, a virus (hopefully not but I don't know how to tell).

Best of luck.

Thanks. I suspect it could be the soil but there is one rhizome in the pot that is doing good so it's a mystery

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, DCallan said:

Thanks. I suspect it could be the soil but there is one rhizome in the pot that is doing good so it's a mystery

Yes, I was wondering about sand containing lime. Have you used sand, 'cause I know I have?! But. the sand I used was supposed to be lime-free.

Link to comment
Share on other sites

On 6/6/2021 at 6:44 PM, linuxman said:

Yes, I was wondering about sand containing lime. Have you used sand, 'cause I know I have?! But. the sand I used was supposed to be lime-free.

No, I dont use sand. Just peat and perlite. 

Link to comment
Share on other sites

I couldnt see any pests. But I asked sarracenia northwest also  and they think it could be pests. I've given it a spray so fingers crossed it looks better next year. Thank you for your help

Link to comment
Share on other sites

Goodness, it's a video! Didn't realise until I clicked on it.

Whatever they are, they don't look very happy.  The Provado must be killing them.

Guy

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share